dimecres, 21 de febrer del 2024

JOC HEURÍSTIC

 Potser ja sabeu què és el joc heurístic o n'heu sentit a parlar però no sabeu ben bé en què consisteix, doncs si teniu ganes de llegir us en compartim una pinzellada.


JOC HEURÍSTIC

El joc heurístic es pot considerar la continuació de la Panera dels Tresors, una proposta basada en l’exploració i la descoberta d’objectes i materials.

És una activitat educativa que va proposar Elinor Goldschmied, la va definir com  una manera organitzada de respondre a les demandes i a les possibilitats evolutives de l’infant. El joc heurístic fa que l’infant posi en pràctica d’una manera creativa i divertida l’aprenentatge a partir de l’assaig encert-error, sense haver de buscar el bon resultat ni la por a fracassar.

Els nens i nenes són exploradors/es per naturalesa, necessiten moure’s, descobrir com es comporten els materials quan se’ls manipula i experimentar-ne diferents possibilitats: posar, treure, picar, apilar, agrupar...

L’activitat consisteix en proposar diferents tipus d’objectes ( no joguines) que cridin l’atenció dels infants (cadenes, claus, taps de suro, anelles de fusta, petxines, pedres...) i repartir-los per l’aula barrejats o en petits grups, també hi posarem diferents contenidors com (pots metàl·lics, cilindres, cistelles..) i deixar que experimentin lliurement.


I ara sí imatges dels infants jugant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada